ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" і "Газпром" судитимуться в Люксембурзі

Українська компанія намагається арештувати активи "Газпрому".

"Нафтогаз" і "Газпром" судитимуться в Люксембурзі
Фото: eu2015lu.eu

НАК "Нафтогаз України" і російський "Газпром" очікують судові розгляди в Люксембурзі.

Про це йдеться у звітності "Газпрому" за Міжнародними стандартами фінансової звітності за 2018 рік, оприлюдненій у понеділок, 29 квітня.

"15 лютого 2019 року НАК «Нафтогаз України» направила на адресу люксембурзьких підрозділів найбільших банків і «Газ Капітал С.А.» повідомлення про арешт будь-якої заборгованості і активів ПАТ «Газпром» у Люксембурзі. 15 квітня 2019 року ПАТ «Газпром» з метою захисту своїх прав звернулося до суду Люксембурга із заявою про оскарження арешту і вступ у процес", - йдеться в документі.

Нагадаємо, в 2017-2018 роках у Стокгольмі відбулося два арбітражні розгляди в рамках суперечки між "Нафтогазом" і "Газпромом". За їх результатами "Газпром" повинен оплатити 2,56 млрд доларів на користь "Нафтогазу".

"Газпром" ці рішення оскаржив. Апеляційний суд округу Свеа в Швеції призначив слухання за апеляцією "Газпрому" на жовтень 2019 року.

Улітку 2018 року "Нафтогаз" почав процес примусового стягнення 2,56 млрд доларів через арешт активів російського холдингу в Швейцарії, Великобританії та Нідерландах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram