ГоловнаЕкономікаБізнес

Боїнги серії МАХ можуть піднятися в повітря в серпні, - ЗМІ

У цьому "впевнений" один зі співробітників американської авіакомпанії.

Боїнги серії МАХ можуть піднятися в повітря в серпні, - ЗМІ
Фото: handerella.com

Керівництво авіакомпанії American Airlines Group Inc вважає, що нові літаки Boeing серії МАХ зможуть знову піднятися в повітря вже в серпні цього року. Таку заяву опублікувало сьогодні агентство Reuters.

Представники авіакомпанії заявили, що вони "впевнені", що заборону на польоти буде знято до 19 серпня. Компанія прибрала свої 24 літаки серії МАХ з графіка польотів саме до цієї дати.

Перш ніж прийняти це рішення, виконавчий директор Дуг Паркер зауважив регулюючим органам, що йому необхідно бути впевненим на 95%, що пасажири можуть дійсно літати за квитками MAX, які авіакомпанія продає після цієї дати.

Нагадаємо, всі літаки Boeing серії МАХ були "посаджені" в березні цього року після другої катастрофи за участю цього літака в Ефіопії. Розслідування виявило схожість аварії з катастрофою такого ж "Боїнга" в Індонезії минулого року: через збій електроніки літак самовільно опускає ніс і йде в піке, не дозволяючи пілотам відкоригувати рух.

Компанія "Боїнг" заявила про оновлення програмного забезпечення і успішне виконання майже 100 тестових польотів на нових "Боїнгах", однак піднятися в повітря лайнери зможуть тільки після сертифікації американської авіаційної служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram