ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укртранснафта" вимушено призупинила роботу нафтопроводу "Дружба"

Транзит зупинено через низьку якість нафти.

"Укртранснафта" вимушено призупинила роботу нафтопроводу "Дружба"
Фото: 24tv

АТ "Укртранснафта" вимушено припинила транзит нафти магістральним нафтопроводом "Мозир-Броди" (МН "Дружба") 25 квітня 2019 року о 21:43.

Про це повідомляється на сторінці АТ "Укртранснафта" у Фейсбук.

"Таке рішення компанія, зокрема, ухвалила керуючись угодою про надання послуг з транспортування нафти по території України. Згідно з умовами цієї угоди, Укртранснафта має право зупинити прийом російської нафти, якщо сировина не відповідає якісним показникам. Всі матеріальні збитки покладаються на сторону, що не дотрималася виконання своїх обов'язків", - йдеться в повідомленні.

"Укртранснафта" змушена вдатися до таких дій у зв'язку з відмовою прийому неякісної російської нафти на приймально-здавальній ділянці "Будковце" (Словаччина) і через відсутність вільних резервуарів на приймально-здавальній ділянці нафти "Фенешлітке" (Угорщина).

Про час відновлення перекачування нафти по нафтопроводу "Мозир-Броди" буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, Польща зупинила транзит російської нафти нафтопроводом "Дружба". Зокрема, як заявив представник ВАТ "Гомельтранснафта Дружба" Андрій Веріго, польська сторона повідомила білоруській, що причина такого кроку - низька якість нафти.

Своєю чергою "Гомельтранснафта Дружба" повідомила російській стороні про те, що транзит по західному напрямку зупинений. Веріго уточнив, що постачання нафти по іншій гілці зберігається в обсягах близько 40 тис. т на добу, що необхідно для транзиту в напрямку України.

Нагадаємо, нещодавно Росія встановила заборону на експорт в Україну нафти і нафтопродуктів. Також РФ розширює заборону на ввезення деяких українських товарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram