ГоловнаЕкономікаБізнес

Комітет з ПЕК ВР вимагає від Гройсмана терміново скликати Координаційний центр щодо запуску нового ринку електроенергії

Є низка питань, які необхідно оперативно вирішити в останні два місяці.

Комітет з ПЕК ВР вимагає від Гройсмана терміново скликати Координаційний центр щодо запуску нового ринку електроенергії
Фото: arkoplast.com

Комітет Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу направило офіційний лист на адресу прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням оперативно скликати Координаційний центр щодо забезпечення запуску нового ринку електроенергії. Про це на своїй сторінці в мережі Facebook заявив голова комітету Олександр Домбровський.

За його словами, новий ринок має запрацювати 1 липня 2019 року, проте на цей момент є низка питань, які необхідно оперативно вирішити в останні два місяці.

"Сьогодні в секторі електроенергетики України є багато проблемних питань, які накопичуються і вимагають негайного вирішення. Зокрема: забезпечення повноти розрахунків споживачів електричної енергії, в тому числі - державних шахт, підприємств водопостачання та водовідведення, вдосконалення правовідносин між учасниками ринку електричної енергії України; введення механізмів погашення заборгованості, яка утворилася на оптовому ринку електричної енергії України; забезпечення надійного і безпечного постачання електричної енергії споживачам тощо", - написав він.

Як зазначив Олександр Домбровський, Комітет зі свого боку підготував пропозиції щодо вирішення наявних питань і вже втретє звертається до прем'єр-міністра.

Нагадаємо, раніше міжнародна спільнота висловила стурбованість гальмуванням запуску нового ринку електроенергії та закликає оперативно провести засідання Координаційного центру з впровадження нового ринку електроенергії. Голова представництва Євросоюзу в Україні Хюг Мінгареллі, директор Європейського Енергетичного Співтовариства Янес Копач, голова представництва Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) в Україні Жан-Ерік де Загорода, керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи і Кавказу Маттео Патроні, директор Місії USAID в Україні Сьюзан Фріц направили спільний лист на адресу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, голови комітету ВР з ПЕК Олександра Домбровського, віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона, міністра енергетики Ігоря Насалика, в.о. міністра фінансів Оксани Маркарової, голови НКРЕКП Оксани Кривенко.

Фото: facebook/DombrovskyiOleksandr

Фото: facebook/DombrovskyiOleksandr

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram