ГоловнаЕкономікаБізнес

Білорусь зупинила експорт бензину й дизпалива в Україну, Польщу та країни Балтії

Експорт припинено доти, доки питання з російською нафтою не вирішиться.

Білорусь зупинила експорт бензину й дизпалива в Україну, Польщу та країни Балтії
Фото: EPA/UPG

Білорусь вимушено припинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу та країни Балтії через надходження неякісної російської нафти. Про це повідомив заступник гендиректора "Білоруської нафтової компанії" (БНК) Сергій Гриб журналістам у Мінську, передає «Інтерфакс-Україна».

"Припинено постачання світлих нафтопродуктів - бензинів і дизпалива в Україну, Балтію і Польщу", - сказав Гриб, коментуючи питання про наслідки скорочення обсягів нафтопереробки на білоруських НПЗ через надходження неякісної нафти з РФ.

"На поточний момент контрактні зобов'язання припинено до моменту вирішення питання з російською нафтою", - додав С.Гриб.

Він зазначив, що експорт з Білорусі темних нафтопродуктів збережено в повному обсязі у зв'язку з браком їх споживання на внутрішньому ринку.

Тепер білоруська сторона працює над тим, щоб не пішли санкції з боку зовнішніх контрагентів.

Він також наголосив, що Білорусь самостійно забезпечує потреби внутрішнього ринку з урахуванням прийнятого наприкінці минулого року рішення Росії про заборону постачання нафтопродуктів у республіку і скорочення обсягів переробки на НПЗ через неякісну нафти. Гриб сказав, що таке падіння експорту сталося у зв'язку зі збільшенням постачання на внутрішній ринок.

"Скорочення обсягів експорту відбувається для забезпечення потреб внутрішнього ринку нафтопродуктів", - додав заступник гендиректора БНК.

Нагадаємо, учора, 22 квітня, Білорусь заявляла, що обмежить експорт нафтопродуктів в Україну, але не повідомлялося, до яких ще країни постачання буде припинено. Експертиза російської нафти показала, що перевищено допустиму норму хлоридів у 100 разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram