ГоловнаЕкономікаДержава

S&P підтвердило рейтинги України на рівні В-/В

Рейтинг позначений як "стабільний", хоча в агентстві допускають затримки з виплатами за запозиченнями.

S&P підтвердило рейтинги України на рівні В-/В

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгострокові та короткострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні "B-/B" і рейтинг за національною шкалою "uaBBB" з прогнозом "стабільний". Про це йдеться в повідомленні агентства.

"Незважаючи на підвищення темпів економічного зростання і зниження інфляції, ми відзначаємо невизначеність прогнозу щодо фінансування валютних зобов'язань уряду з термінами погашення після 2019 року, коли Україна має досягти нової угоди з Міжнародним валютним фондом", - ідеться в повідомленні агентства.

Агентство вказує, що прогноз "стабільний" відображає очікування того, що загалом Україна виконуватиме умови угоди з МВФ у рамках програми stand by на $3,9 млрд, хоча можливі деякі затримки в їх виконанні.

Суверенні рейтинги можуть опинитися під тиском у разі виникнення проблем з пільговим фінансуванням або доступом до ринків капіталу наступного року, що поставить під питання здатність українського уряду виконувати свої значні зовнішні зобов'язання до кінця 2019 року і в 2020 році, відзначає S&P.

"Ми вважаємо, що в разі винесення несприятливого для України рішення в рамках судового процесу між Україною і Росією щодо єврооблігацій, випущених урядом України в грудні 2013 року, ... це може негативно вплинути на Україну", - йдеться в огляді.

Нагадаємо, 2019 рік є піковим з виплати зовнішніх кредитів: Україна зобов'язана виплатити МВФ 1 325,476 млн спецправ запозичення (СПЗ), що за курсом НБУ на початок січня становить близько 1,8 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram