ГоловнаЕкономікаДержава

У призначенні голови Держархбудінспекції виявили конфлікт інтересів

Сергій Кузьмін раніше очолював ДП "Держбудекспертиза".

У призначенні голови Держархбудінспекції виявили конфлікт інтересів
Фото: dabi.gov.ua

Одеський департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції звернувся в Національне агентство із запобігання корупції щодо ймовірного конфлікту інтересів у призначеного 27 березня 2019 року головою інспекції Сергія Кузьміна.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Як йдеться у зверненні одеського департаменту, до призначення головою Державної архітектурно-будівельної інспекції Сергій Сергійович Кузьмін обіймав низку керівних посад. Зокрема, він був директором ДП "Спеціалізована державна експертна організація - центральна служба української державної будівельної експертизи" (ДП "Держбудекспертиза").

ДП "Держбудекспертиза" проводить експертну оцінку об'єктів будівництва та перевіряє присвоєння класу наслідків будівництва. Водночас голова Держархбудінспекції керує діяльністю цієї організації у сфері державного архітектурно-будівельного контролю.

Діяльність Держархбудінспекції та ДП "Держбудекспертизи" максимально наближені і пов'язані. У Кузьміна може виникнути приватний інтерес у сфері, де він виконує свої службові повноваження, під час ухвалення або неухвалення рішень.

Потенційний конфлікт інтересів Кузьміна існує під час здійснення державного архітектурно-будівельного контролю підпорядкованого йому органу за дотримання експертними організаціями вимог закону містобудівної діяльності, будівельних норм і стандартів під час виконання підготовчих та будівельних робіт.

Згідно з законом, держслужбовець повинен уникати конфлікту інтересів, а також повідомляти про те, що така ситуація виникла.

Тому Одеський департамент Держархбудінспекції звернувся до НАЗК із запитанням - чи повідомляв Кузьмін в агентство про існуючий конфлікт інтересів і чи пояснили йому в НАЗК послідовність його дій.

Фото: censor.net.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram