ГоловнаЕкономікаДержава

Послуги ЖКГ у Києві оплатили 75% одержувачів монетизованих субсидій

У КМДА вважають, що решта 25% "не до кінця зрозуміли механізм".

Послуги ЖКГ у Києві оплатили 75% одержувачів монетизованих субсидій

Житлово-комунальні послуги в Києві в березні 2019 року вчасно оплатили 75% одержувачів монетизованих субсидій, наступного місяця очікується підвищення показника. Про це сьогодні на брифінгу заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, пише "Інтерфакс-Україна".

"З огляду на те, що це перший місяць, це досить непоганий відсоток. Провалом це назвати точно не можна. Ми впевнені, що решта 25% - це люди, які не до кінця зрозуміли новий механізм, і ми переконані, що наступного місяця відсоток оплати буде ще більшим і ми зможемо говорити про нормальну роботу механізму", - сказав Пантелєєв.

За даними КМДА, субсидії в Києві отримують 162 тис. домогосподарств. У разі несплати в повному обсязі за житлокомпослуги з наступного місяця виплату субсидії буде припинено.

Розрахунки за спожиті послуги водопостачання та водовідведення з "Київводоканалом" у березні здійснили лише 62% одержувачів монетизованих субсидій, з "Київтеплоенерго" - 73%.

Нагадаємо, монетизація житлово-комунальних субсидій почалася з 1 березня 2019 року. Одним з основних аргументів противники нововведення називали можливе зниження рівня оплати послуг. Готівкові субсидії на наступний опалювальний сезон отримають тільки ті господарства, де не буде заборгованості за комунальні послуги в травні-червні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram