ГоловнаЕкономікаБізнес

ДФС урегулювала використання смартфонів як касових апаратів

Е-Чек включено до реєстру реєстраторів розрахункових операцій.

ДФС урегулювала використання смартфонів як касових апаратів
Фото: Центр Независимых Аудиторов

Державна фіскальна служба включила до реєстру реєстраторів розрахункових операцій (касових апаратів) 8 новітніх моделей програмно-технічних комплексів, що дозволяють реєстрацію розрахункових операцій із застосуванням персональних комп'ютерів, планшетів і смартфонів.

Про це йдеться на сайті служби.

До цього переліку увійшли комплекс обробки фіскальної інформації ІКС "ПРРО", реєстратор розрахункових операцій спеціалізований "СРРО", програмний комплекс "Вебкаса" (Webkassa), фіскальний сервер iNNOVATE!, "Смарт КАСА", Easy S1, "Укртрімекс РР" і розроблена Фіскальною службою система E-Receipt (е-Чек).

Експериментальний проект триватиме до 31 грудня 2019 року. За його результатами Мінфін прийме рішення про промислову експлуатацію тих чи інших моделей.

Нагадаємо, електронний чек - нова інформаційна система реєстрації й обліку реєстраторів розрахункових операцій. Система передбачає онлайнову реєстрацію пристроїв без подання в органи контролю будь-яких паперових документів і не вимагає абонентської плати за користування ним.

Електронний чек буде генеруватися і реєструватися в системі ДФС, а також доповнюватиметься QR-кодом, після чого буде передаватися на пристрій. Інформація про фіскальний номер чека і його QR-код буде зберігатися в e-Receipt і буде доступною для перегляду в Електронному кабінеті платника і платникам, і покупцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram