ГоловнаЕкономікаБізнес

ЄІБ оцінив в €1,5 млрд свої інвестиції в розвиток малого і середнього бізнесу в Україні

Банк бачить велику перспективу в розвитку Харківської області.

ЄІБ оцінив в €1,5 млрд свої інвестиції в розвиток малого і середнього бізнесу в Україні
Фото: EPA/UPG

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) уже направив €1,5 млрд на розвиток малого і середнього підприємництва в Україні та планує продовжувати фінансування. Про це заявив керівник українського представництва ЄІБ Жан-Ерік де Загон, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Наш банк уже направив на розвиток малого і середнього підприємництва в Україні загалом 1,5 млрд EUR і планує продовжувати діяльність з фінансування проектів для малого і середнього бізнесу", - сказав він.

Також Жан-Ерік де Загон розглядає Харківську область як одну з пріоритетних для співпраці в Україні та веде переговори з владою Харкова про участь у проекті "Безпечне місто".

"Щоб розвивати малий і середній бізнес, необхідно створити хороший клімат. Ми бачимо, що в Харківському регіоні дійсно є розвиток як у медичній сфері, так і в сфері транспорту, у сфері освіти, робиться багато для того, щоб інфраструктура й умови життя ставали кращими. Це робиться завдяки зусиллям місцевої влади та банку", - заявив Ж.-Е. де Загон на брифінгу перед початком форуму Kharkiv SME day в Харкові у вівторок.

"Ми знаходимося на стадії переговорів. Конкретних домовленостей ще не досягли, але ми просуваємося дуже плідно цим шляхом... Вчора, зокрема, мені показували такий пілотний диспетчерський центр (центр управління дорожнім рухом міста, - ред.), який буде служити для того, щоб добре працювала мережа доріг, інфраструктура. Ми вже виділили €21 млн на це і далі будемо співпрацювати", - сказав Ж.-Е. де Загон.

Безпечне місто – це комплексна система відеоспостереження, з центром моніторингу всіх подій у місті. На цей момент систему впроваджують у різних містах України.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк у лютому 2019 року заявив, що готовий розглянути виділення коштів на реконструкцію траси Київ-Одеса.

У липні 2018 року Україна підписала кредитний договір з ЄІБ, у рамках якого він планує виділити 75 млн євро на безпеку дорожнього руху. Цей проект буде реалізовано у Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові, Києві та Кам'янці-Подільському.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram