ГоловнаЕкономікаБізнес

Китай побудує найбільше судно для перевезення скрапленого газу

Танкер зможе перевозити до 270 тисяч кубометрів СПГ.

Китай побудує найбільше судно для перевезення скрапленого газу
Фото: chinadaily

Шанхайська суднобудівна компанія Hudong-Zhonghua має намір побудувати найбільший у світі танкер для транспортування скрапленого газу, покликаний задовольнити зростаючий попит на паливо в країні. Про це повідомив ресурс Chinadaily.

Судно буде здатне перевозити до 270 тисяч кубометрів скрапленого газу. Цей обсяг еквівалентний 155 млн кубометрів газу в звичайному стані і здатний забезпечити газом 4,7 млн домогосподарств у Шанхаї впродовж місяця.

Для створення супертанкера китайська суднобудівна корпорація об'єднає свої зусилля з норвезьким міжнародно-акредитованим реєстратором і класифікаційним товариством DNV-GL.

Відповідно до угоди конструкторів з Китаю та Норвегії, дослідні та дослідно-конструкторські роботи зі створення судна повинні бути завершені до кінця 2020 року.

"У цьому році Китай стане провідним імпортером природного газу в світі", - цитує Chinadaily Майка К. Вірта, керівника і головного виконавчого директора американської корпорації Chevron. За його словами, країна продовжить нарощувати імпорт СПГ упродовж наступних двох десятиліть.

Минулого року Китай імпортував більш ніж 53 мільйони тонн СПГ, його частка в загальному обсязі імпорту сягнула нового історичного максимуму в 60%, повідомив, своєю чергою, голова Національної енергетичної адміністрації Чжан Цзяньхуа в нещодавньому інтерв'ю.

Нагадаємо, на початку березня 2019 року Єврокомісія відзвітувала про стрімке зростання імпорту скрапленого газу зі США. З літа 2018 року поставки газу зросли на 180%. У січні 2019-го країни Євросоюзу імпортували зі США 1,3 млрд кубометрів СПГ, тоді як у січні 2018 року поставки становили всього 102 млн кубометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram