ГоловнаЕкономікаБізнес

​"Нафтогаз" залучив страхову квоту $1 млрд на китайські кредити

Перші 160 млн підуть на контракти з постачальниками бурового обладнання.

​"Нафтогаз" залучив страхову квоту $1 млрд на китайські кредити
Фото: twitter.com/NaftogazUK

Китайське експортне кредитне агентство Sinosure і "Нафтогаз України" підписали меморандум про страхову квоту на $1 млрд для залучення боргового фінансування і прямих інвестицій з Китаю в межах цієї суми.

Про це йдеться на сайті "Нафтогазу".

Група планує на першому етапі залучити за допомогою цієї страхової квоти $160 млн для фінансування контрактів "Укргазвидобування" з китайськими корпораціями, які постачають бурове обладнання і здійснюють бурові роботи "під ключ".

На другому етапі ще близько 800 млн доларів заплановано направити на інші проекти групи "Нафтогаз", які мають узгодити з китайською стороною.

У 2018 році завдяки страховому покриттю від Sinosure для "Укргазвидобування" вже купили 13 бурових верстатів за $140 млн з відстрочкою платежу на 5 років. Верстати придбано в китайської компанії Honghua International, яка входить у державний аерокосмічний концерн КНР.

"Нафтогаз" - найбільша державна компанія України. У 2018 році підприємства групи "Нафтогаз" видобули 16,6 млрд кубометрів газу, 1,9 млн тонн нафти і конденсату, імпортували 7 млрд кубометрів газу і забезпечили транспортування 114,6 млрд кубометрів газу і 15,4 млн тонн нафти, поставили українським споживачам 21,2 млрд куб. м газу і випустили 0,5 млн тонн нафтопродуктів.

Sinosure - державне експортне кредитне агентство КНР, працює за моделлю OECD (Організація економічного співробітництва і розвитку). Сума застрахованих корпорацією ризиків на кінець 2017 року становила близько $3,4 трлн, її кредитний рейтинг прирівнюється до суверенного рейтингу КНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram