ГоловнаЕкономікаБізнес

Термінал F "Борисполя" відновив роботу після п'ятирічної перерви

У перший день роботи термінал оформить 27 рейсів і майже 5 тис. пасажирів.

Фото: facebook/Volodymyr Omelyan

У неділю, 31 березня, міжнародний аеропорт "Бориспіль" почав експлуатацію відбудованого терміналу F. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

З сьогоднішнього дня термінал F буде працювати в тестовому режимі. Вже був оформлений один авіарейс на приліт і 5 авіарейсів на виліт. Також відбулося оформлення 200 громадян, які прибули в країну, і 720 громадян, які з неї вибули.

За даними ДПСУ, для оформлення в новому терміналі залучені 44 прикордонники. Напередодні відкриття правоохоронці провели комплекс заходів щодо забезпечення належного та швидкого оформлення.

"До кінця дня очікується оформлення 27 рейсів і майже 5 тисяч пасажирів", - додали у відомстві.

Фото: facebook/Volodymyr Omelyan

Фото: facebook/Volodymyr Omelyan

Нагадаємо, раніше генеральний директор міжнародного аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін заявив, що запуск терміналу F в аеропорту "Бориспіль" заплановано на весну 2019 року. Термінал буде обслуговувати бюджетні авіакомпанії і чартерні перельоти, зокрема, рейси лоукостера Ryanair.

Термінал F у "Борисполі" був введений в експлуатацію в 2010 році. Його пропускна спроможність - 900 пасажирів на годину на виліт і приліт. Вартість будівлі становила близько 400 млн грн. Рішення про будівництво терміналу було прийнято в 2008 році після того, як стало ясно, що термінали A і B не справляються зі зростаючим пасажиропотоком.

Фото: facebook/Volodymyr Omelyan

Фото: facebook/Volodymyr Omelyan

У 2012 році напередодні футбольного чемпіонату Європи в "Борисполі" відкрили більший термінал D, в який поступово перевели всі регулярні авіарейси. В кінці 2013 року аеропорт вивів чартерні рейси авіакомпаній МАУ і "Авіалінії Харкова" з терміналу F і закрив його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram