ГоловнаЕкономікаФінанси

Фонд гарантування вкладів оприлюднив списки боржників збанкрутілих банків

Публікація списків - вимога МВФ.

Фонд гарантування вкладів оприлюднив списки боржників збанкрутілих банків
Фото: Сергей Нужненко

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оприлюднив на своєму сайті списки позичальників, керівників і колишніх акціонерів збанкрутілих банків, які зобов'язані повернути борги за рішенням судів.

Публікація цих списків була одним із зобов'язань влади України в рамках нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом, говориться на сайті фонду.

"Список містить дані про всіх вищезазначених боржників, незалежно від розміру заборгованості. Список складено відповідно до положень статті 6 закону "Про доступ до судових рішень" та містить інформацію, оголошену при ухваленні судом судових рішень публічно. До нього були включені особи, які на дату його складання не погасили в повному обсязі суму боргу, визначену до стягнення з них судовими рішеннями", - сказано в повідомленні.

Боржники, права вимоги за кредитами яких були раніше продані Фондом гарантування, не публікувалися.

Крім того, до списку не будуть включені боржники банків ПАТ КБ "Преміум", АТ "КБ "Союз", ПАТ "АКБ "Капітал", АТ "Златобанк" і ПАТ "Укрінбанк", оскільки щодо цих банківських установ ухвалено та вступили в законну силу судові рішення про неправомірність їх віднесення до категорії неплатоспроможних, у результаті чого фонд не має можливості здійснювати належне врядування їхніми активами.

Усього на сайті ФГВФО були вказані боржники 59 банків. 

    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram