ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін скоротив термін отримання адреси готового збудованого об'єкта з 30 до 5 днів

Готові об'єкти нерухомості будуть отримувати адресу набагато швидше.

Кабмін скоротив термін отримання адреси готового збудованого об'єкта з 30 до 5 днів
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів скоротив термін отримання адреси готового об'єкта будівництва з 30 до 5 днів. Про це йдеться в повідомленні Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

"Відтепер стане єдиним і простим порядок присвоєння адрес об'єктам будівництва та об'єктам нерухомого майна. До цього не було чіткої процедури надання адрес готовим об'єктам будівництва. Це робили органи місцевої влади на власний розсуд. Терміни отримання адреси в середньому становили близько 30 днів. Новим порядком ми зможемо не тільки виключити будь-які зловживання, навмисні затягування і корупційні прояви в будівництві, а й значно спростити процедуру і скоротити терміни на отримання адреси до 5 днів", - цитуються в повідомленні слова заступника міністра регіонального розвитку Лева Парцхаладзе.

Крім того, уряд спростив процедуру реєстрації декларації про готовність об'єкта до експлуатації. Тепер це можна буде зробити в онлайн-кабінеті за 1 день замість 10.

Такі зміни можуть позитивно вплинути на інвестиції в будівництво і позитивно позначитися на позиції України в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business за показником «Отримання дозволів на будівництво».

Нагадаємо, 2017 року Кабмін спростив умови будівельного бізнесу і зменшив число зловживань у видачі дозвільних документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram