ГоловнаЕкономікаБізнес

Boeing повідомив про оновлення програмного забезпечення лайнерів серії МАХ

Оновлення обов'язково сертифікують, перш ніж літаки знову піднімуть у повітря.

Boeing повідомив про оновлення програмного забезпечення лайнерів серії МАХ

Компанія Boeing поінформувала про оновлення програмного забезпечення літаків 737 MAX і тепер чекає на його сертифікацію. Про це повідомляє "Голос Америки".

За словами представників компанії, оновлення торкнулися системи автоматичного поліпшення характеристик і маневреності MCAS. За попередньою версією, саме через неполадки в роботі цієї системи могли трапитися авіакатастрофи в Індонезії й Ефіопії.

Віце-президент Boeing Майк Сіннет анонсував зустріч з пілотами і представниками авіакомпаній в Сіетлі.

"Ми ознайомимо близько 200 пілотів і представників авіакомпаній зі змінами в системі поліпшення характеристик маневреності літака. Учасники зустрічі зможуть спостерігати на стенді моделювання умов польоту і з колишніми, і з новими функціями цієї системи", - зазначив Сіннет.

Чиновник додав, що оновлення "пройшло сотні годин випробувань" і його перевірили в реальних польотах.

За офіційною інформацією, Федеральне авіаційне управління США ще не перевірило оновлення програмного забезпечення Boeing і не видало сертифікат.

Нагадаємо, 10 березня незабаром після зльоту розбився пасажирський літак авіакомпанії Ethiopian Airlines з 149 пасажирами на борту і 8 членами екіпажу. Розшифровка "чорних скриньок" показала, що причиною аварії міг стати збій програмного забезпечення, як це вже сталося в Індонезії: в жовтні 2018 року новий "Боїнг" цієї ж моделі впав у море незабаром після зльоту. Виявилося, що через збій в електроніці літак самовільно опускав ніс і пікірував.

Після аварії в Ефіопії понад 25 авіакомпаній призупинили використання літаків Boeing цієї моделі, на цей момент польоти "Боїнгів" серії МАХ заборонено над Європою і над Україною зокрема.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram