ГоловнаЕкономікаБізнес

Адміністрація морпортів запропонувала побудувати LNG-термінал у Рені

В Україні знову виникли плани прийому суден із зрідженим газом.

Адміністрація морпортів запропонувала побудувати LNG-термінал у Рені
Место, где планируется строить LNG-терминал
Фото: uspa.gov.ua

Адміністрація морських портів України запропонувала побудувати термінал для прийому зрідженого природного газу (LNG) в Рені Одеської області.

Про це йдеться на сайті АМПУ.

Проект передбачає будівництво LNG-терміналу і плавпричалу для бункерування (заправки) суден на території бази технічного обслуговування морського порту Рені.

Держпідприємство вважає, що розташування порту в спеціальній економічній зоні "Рені" і близькість об'єкта до міжнародної траси Одеса - Бухарест робить проект LNG-терміналу перспективним і вигідним як для держави, так і для потенційного приватного інвестора.

Актуальність створення терміналу зрідженого газу, на думку АМПУ, серед іншого, викликана необхідністю обладнання станцій бункерування судів зрідженим природним газом у морських портах України. Суден, які працюють на зрідженому природному газі, поки що мало, але їх кількість постійно зростає.

Нагадаємо, українська влада за часів Віктора Януковича ініціювала будівництво LNG-терміналу в Україні в два етапи. На першому етапі (плановий запуск - 2016 рік) повинно було бути задіяно орендоване судно-термінал потужністю 5 млрд куб. м газу в рік. На другому етапі (плановий запуск - 2018 рік) планували побудувати наземний термінал потужністю 10 млрд куб. м газу в рік.

Плани України зіткнулися з проблемою у вигляді позиції Туреччини, яка бачила небезпеку в проходженні танкерів з паливом через Босфор і Дарданелли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram