ГоловнаЕкономікаФінанси

Український банк вперше провів з клієнтом валютний своп з гривнею

Перша тестова транзакція була проведена 21 березня.

Український банк вперше провів з клієнтом валютний своп з гривнею
Фото: vopros.ua

Український банк 21 березня вперше в історії фінансового ринку України провів зі своїм клієнтом операцію валютного свопу у форматі гривня-долар, тобто обмінявся валютами із зобов'язанням зворотного обміну через певний час.

Про це повідомив Національний банк України.

"Перша тестова транзакція була проведена банком з компанією, яка є одним з найбільших українських експортерів аграрної продукції", - йдеться в інформації НБУ в фейсбуці.

Заступник голови НБУ Олег Чурій нагадав, що в рамках валютної лібералізації Нацбанк надав можливість українському бізнесу використовувати такі інструменти мінімізації власних валютних ризиків і управління ліквідністю в різних валютах, як форварди і свопи.

"Це цивілізована світова практика і залучення до неї українських підприємств, безумовно, є позитивним сигналом для економіки", - зазначив Олег Чурій.

Нагадаємо, 7 лютого набув чинності закон "Про валюту і валютні операції", який повинен запустити системну поетапну валютну лібералізацію в країні. Цей закон замінив застарілий декрет Кабінету Міністрів "Про систему валютного регулювання і валютного контролю"1993 року. В ньому закладено принцип - дозволено все, що прямо не заборонено законом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram