ГоловнаЕкономікаБізнес

Уряд зриває терміни запуску нового ринку електроенергії, - екс-директор "Центренерго"

Не готова навіть документація, каже експерт.

Уряд зриває терміни запуску нового ринку електроенергії, - екс-директор "Центренерго"
Фото: ТСН

Уряд не виконує своїх зобов'язань із запуску нового ринку електроенергії, тому з високою ймовірністю терміни будуть перенесені. Про це заявив екс-директор "Центренерго" Ігор Балабанов.

"Я думаю, що ці строки нереальні. Документацію навіть не підготували до кінця", — висловив він свою точку зору.  

Як повідомив Балабанов, для запуску нового ринку електроенергії навіть нормативна база не підготовлена повністю. На його думку, в цьому немає провини "Укренерго", відповідальність лежить повністю на уряді.

Екс-директор "Центренерго" вказав, що забезпечення необхідним програмним продуктом є важливою умовою нормальної роботи ринку.

"Це дуже важливий момент, тому що на сьогодні всі розрахунки йдуть через програмне забезпечення, і навіть розрахунки потужностей, які виводяться, які щодня міністрові на стіл кладуть, виконують завдяки програмному забезпеченню, і виводять потужності по всіх станціях. Вручну це робило раніше "Укренерго", але з цим було багато мороки. І навряд чи зараз, у вік технологій, ви зможете щось вручну зробити, якщо не працюватиме програмне забезпечення", — пояснив Балабанов.

Відповідаючи на запитання про подальший найімовірніший  сценарій, екс-директор "Центренерго" припустив, що запуск ринку "буде перенесено".

Нагадаємо, раніше керівник програм аналітичного центру Dixi Group Роман Ніцович висловив думку, що є ймовірність відстрочення введення ринку електроенергії, або його старту в обмеженому форматі у випадку, якщо до 1 липня не врегулюють заборгованість на оптовому ринку електроенергії і не буде вирішено питання із забезпеченням програмними продуктами "Укренерго".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram