ГоловнаЕкономікаБізнес

Аеропорт "Ужгород" відновив прийом рейсів після трирічної перерви

Перший літак "Мотор Січ" приземлився в місті 15 березня.

Авіакомпанія "Мотор Січ" 15 березня виконала перший рейс за маршрутом Київ-Львів-Ужгород.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян у фейсбуці.

За даними агентства "Українські новини", рейси за маршрутом "Київ - Львів - Ужгород" будуть виконувати по п'ятницях.

Літак вилітає з Києва (міжнародний аеропорт "Київ" імені Ігоря Сікорського) о 10:00 і прибуває до Львова об 11:15. Після цього він вилітає зі Львова о 12:30 і прибуває до Ужгорода о 13:00.

У зворотному напрямку літак буде вилітати з Ужгорода до Львова о 14:30 і прибуватиме до Львова о 15:00.Із Львова виліт буде здійснюватися о 17:50, прибуття до Києва - о 19:10.

"Мотор Січ" уперше виконав регулярні рейси Київ-Ужгород 2013 року. У 2016 році польоти припинилися, тому що аеропорт "Ужгород" припинив приймати регулярні рейси.

Причиною стало те, що 16 червня 2016 року минув термін дії міжурядової угоди між Україною і Словаччиною про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та експлуатацію аеропорту "Ужгород". Річ у тому, що аеропорт "Ужгород" розташований безпосередньо біля словацького кордону - для зльоту і посадки в Ужгороді літаки повинні заходити в повітряний простір Словаччини.

У середині грудня 2018 року державне підприємство обслуговування повітряного руху України "Украерорух" отримало сертифікат відповідності нормам Європейського Союзу. Сертифікат EASA засвідчує відповідність "Украероруху" нормам ЄС і є підставою для отримання прав зі словацького боку для надання послуг з обслуговування повітряного руху в частині повітряного простору Словаччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram