ГоловнаЕкономікаДержава

Єврокомісія відзвітувала про стрімке зростання імпорту зрідженого газу з США

Постачання з літа виросли на 180%.

Єврокомісія відзвітувала про стрімке зростання імпорту зрідженого газу з США
Фото: theamericanenergynews.com

Сукупний обсяг імпорту в ЄС зрідженого природного газу (ЗПГ) з США на початок березня виріс на 181% і досяг 7,9 млрд кубічних метрів у порівнянні з періодом до підписання спільної угоди Вашингтона і Брюсселя зі стратегічного співробітництва в липні 2018 року.

Про це пише "Немецкая волна" з посиланням на дані Єврокомісії.

Для порівняння: в січні 2019-го країни Євросоюзу імпортували з США 1,3 млрд кубометрів ЗПГ, тоді як в січні 2018 року постачання становили всього 102 млн кубометрів.

Закупівля американського ЗПГ в розрізі країн
Закупівля американського ЗПГ в розрізі країн

Частка американського ЗПГ в імпорті ЄС з початку 2019 року становила 12,6%. Зараз США - третій за величиною постачальник скрапленого природного газу в Євросоюз.

Європейський Союз готовий сприяти подальшому збільшенню імпорту зрідженого природного газу з США при наявності відповідних ринкових умов і конкурентоспроможних цін.

За останні шість років в ЄС побудували шість терміналів для прийому ЗПГ, а в найближчі роки можуть з'явитися ще вісім.

Оприлюднення нової статистики збіглося з візитом в американську столицю єврокомісара з торгівлі Сесілії Мальмстрем і генсека ЄК Мартіна Зельмайра. Мальмстрем, зокрема, зустрілася з уповноваженим адміністрації США з торгівлі Робертом Лайтхайзером і обговорила з ним питання імплементації підписаної в 2018 році угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram