ГоловнаЕкономікаБізнес

Миколаївський аеропорт - невід’ємна складова подальшого розвитку економічного потенціалу області, - Савченко Актуально

Серед регіональних проектів, реалізація яких запланована в рамках сформованого Перспективного плану розвитку Миколаївщини на 2019-2021 роки – продовження модернізації комунального підприємства «Миколаївський міжнародний аеропорт».

 

На цьому наголошує голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко, підкреслюючи, що запропонований проект було погоджено під час засідання Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка.

 

«Миколаївський міжнародний аеропорт - це аеропорт, що має ідеальне географічне розташування для створення великого транспортного хабу. Модернізацією Миколаївського аеропорту ми, перш за все, забезпечуємо сучасне, швидке та комфортне обслуговування пасажирів», - коментує голова ОДА Олексій Савченко.

 

Голова ОДА нагадує, що у 2017-2018 роках, після тривалої перерви, в Миколаївському міжнародному аеропорту була проведена реконструкція стратегічних об’єктів (відремонтовано злітно-посадкову смугу, відновлено перон, частковий ремонт будівлі аеровокзалу) та відновлена робота виробничих служб (відновлення систем навігації, діє служба авіаційної безпеки).

 

«На сьогодні в області діє Програма розвитку аеропорту на 2017-2020 роки, підтримана депутатами Миколаївської обласної ради, завдяки якій забезпечується стабільна робота підприємства. Наразі технічні можливості аеропорту дають змогу приймати усі типи повітряних суден цивільної авіації», - акцентує увагу Олексій Савченко.

 

Крім того, за словами очільника Миколаївщини, у концепції розвитку єдиної транспортної системи України Миколаївський аеропорт має стати провідним вантажно-пасажирським аеропортом, що працює за схемою «море-повітря-земля» у напрямку країн Балтії, Західної Європи, Середньої та Південно-Східної Азії.

 

При цьому, сам проект модернізації передбачає оновлення летовища, удосконалення систем навігації та метеоспостереження для роботи у складних погодних умовах, облаштування аеровокзалу.  Вже після завершення усіх робіт аеропорт буде здатний приймати близько 45 літаків на день та обслуговувати до 1200 пасажирів за годину.

 

«Наразі тривають активні переговори, прийом комісій, зустрічі з авіакомпаніями з приводу відновлення авіаперельотів в/з м. Миколаєва. Аеропорт вже здійснює міжнародні чартерні рейси, а налагодження його подальшої роботи вплине на привабливість  регіону для туристичної та бізнесової діяльності, а як результат – матимемо додаткові бюджетні надходження. Це невід’ємний подальший розвиток інфраструктури області, місцевого підприємництва, поліпшення та посилення взаємовідносин як з іншими територіальними громадами, так і з міжнародною спільнотою», - акцентує Олексій Савченко.

 

Очільник області відзначає, що на цей час Миколаївщина має порозуміння зі сторони міністра інфраструктури України Володимира Омеляна щодо розвитку Миколаївського аеропорту. Однак підприємство потребує підтримки і включення до Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року.

 

«Це надасть можливість отримати фінансування з державного бюджету, а також налагодити співпрацю з авіакомпаніями для відкриття внутрішніх авіарейсів як до столиці, так і до інших обласних центрів України», - наголошує голова ОДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram