ГоловнаЕкономікаБізнес

«Дарниця» веде переговори про партнерство з великими закордонними компаніями

«Дарниця» веде переговори про партнерство з великими закордонними компаніями
Дмитрий Шимкив

ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" (Київ) веде переговори про стратегічне партнерство з великими закордонними компаніями. Про це повідомив голова виконавчої ради керуючої компанії "Дарниця" Дмитро Шимків в інтерв'ю виданню Investory News, пише "УНІАН".

"Ми перебуваємо в переговорному процесі з багатьма компаніями. Ми дивимося на великі компанії, адже у нас великі амбіції. Ми шукаємо синергію, збільшення портфеля препаратів, екстенсивне зростання, компанії, що мають можливість виходу на різні ринки", - зазначив він.

Шимків не назвав, з ким саме ведуться переговори, але уточнив, що мова йде про компанії не тільки з Європи, але й з інших регіонів. Він також повідомив, що серед варіантів співпраці "Дарниця" розглядає і придбання закордонних компаній.

"Ми біжимо максимально швидко. Чекати часу немає. Зараз ми формуємо раду директорів, ведемо переговори з інвестиційними компаніями, з банками, з потенційними партнерами. Протягом 2019 року ми прогнозуємо цікаві угоди", - сказав топ-менеджер "Дарниці".

Шимків також повідомив, що в 2019 році "Дарниця" має намір перейти на електронний документообіг за стандартами світової фармацевтики. Він зазначив, що "Дарниця" інвестує в інновації 10% свого валового доходу, і ці інвестиції постійно зростають.

"Далі ми говоримо про реформування ради директорів. Це тривалий процес. Ми бачимо, кого хочемо залучити, а це не робиться так швидко", - додав він.

В інтерв'ю Шимків наголосив, що наразі не має наміру повертатися в політику, а найближчими кількома роками бачить себе на нинішній посаді в "Дарниці".

ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" засноване в 1930 році. Є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному вираженні. Портфель компанії включає близько 250 найменувань готових лікарських засобів.

У 2018 році "Дарниця" збільшила чистий прибуток на 31,3%, до 449,134 млн грн, а чистий дохід від реалізації продукції - на 18,7%, до 3,002 млрд грн. За цей самий рік компанія вивела на ринок 12 нових препаратів, а зараз готує до виробництва 91 лікарський бренд. Крім того, в 2018-му "Дарниця" перемогла у трьох номінаціях всеукраїнського конкурсу "Вибір року". Бенефіціарами компанії є сім'я Загоріїв, зокрема депутат Верховної Ради VIII скликання Гліб Загорій. Дмитро Шимків з 2014-го по 2018 рік працював заступником голови Адміністрації Президента України, до цього очолював українське представництво компанії Microsoft.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram