ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко наголосив на важливості металургії для України

Президент був присутній під час запуску машини безперервного лиття заготовок.

Порошенко наголосив на важливості металургії для України
Фото: EPA/UPG

Металургія займає важливе місце в економіці України, заявив президент Петро Порошенко під час запуску нової машини безперервного лиття заготовок (МБЛЗ) на Маріупольському меткомбінаті ім. Ілліча 1 березня 2019 р.

"П'ять років тому здавалося неймовірним, що багатомільйонні інвестиції будуть надходити в металургію Донбасу. Сьогодні країна піднімається в рейтингу виробників сталі. Моя місія сьогодні не просто брати участь у запуску МБЛЗ на Маріупольському меткомбінаті. Мій обов'язок подякувати металургам, маріупольцям - кожному з вас за те, що змінюється українська металургія, змінюється Маріуполь, змінюється країна", - зазначив Порошенко на церемонії запуску.

"Разом ми повертаємо славу української металургії. Разом повернемо захоплені території і відновимо промислові підприємства. Разом піднімемо рівень життя в наших містах. І повернемо те, про що мріє кожен, - мир", - додав він.

Нагадаємо, ММКІ 1 березня 2019 року запустив новий комплекс МБЛЗ №4. Група Метінвест інвестувала в проект, який не має аналогів в Україні, 150 млн дол. США. Робота МБЛЗ дозволить ММКІ виробляти щорічно близько 2,5 млн тонн литих слябів розміром 170-250 х 900-1550 мм за рахунок часткової відмови від експорту чушкового чавуну і перенаправлення його обсягів на виробництво високоякісної сталі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram