ГоловнаЕкономікаДержава

​Суд призупинив рішення Кабміну про зниження норми споживання газу в будинках без лічильників

"Нафтогаз" закликає провести аудит облгазів, а також встановити лічильники.

​Суд призупинив рішення Кабміну про зниження норми споживання газу в будинках без лічильників
Фото: Depositphotos/juvelez

НАК "Нафтогаз України" заявляє, що суд задовольнив вимоги компанії "Кременчукгаз" і призупинив дію постанови Кабінету міністрів про зниження норми споживання газу для населення без лічильників.

Про повідомила прес-служба "Нафтогазу".

"Тепер українці, у яких не встановлений газовий лічильник, знову повинні оплачувати 9,8, понад 18 і до 23 кубів на людину, залежно від наявності централізованого гарячого водопостачання або газової колонки", - йдеться в повідомленні.

"Нафтогаз" сподівається, що найближчим часом уряд зможе привести норми споживання газу відповідно до реальних потреб споживачів.

Для визначення реального споживання газу споживачами "Нафтогаз" вважає за необхідне провести аудит облгазів, а також встановити лічильники.

Як повідомлялося, кількість домогосподарств без лічильників, за даними "Нафтогазу", становить близько 3 мільйонів.

Нагадаємо, 7 лютого набуло чинності зниження норми споживання газу населенням без лічильників з 9,8 кубометрів до 3,29 кубометрів і зниження норми споживання газу для споживачів за відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача з 18,3 кубометрів до 5,39 і для тих, хто використовує газову плиту і водонагрівач, з 23,6 кубометрів до 10,49.

У січні "Нафтогаз" звинуватив Міненерговугілля у завищенні норм споживання газу для населення, у кого не встановлені лічильники.

Відповідно до закону про забезпечення комерційного обліку природного газу з 1 січня 2021 року постачання газу для населення, яке використовує його тільки для приготування їжі, буде дозволене тільки за наявності газового лічильника. Фінансування робіт з оснащення лічильниками газу населення, згідно з цим законом, повинно здійснюватися за рахунок облгазів або інших джерел, не заборонених законодавством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram