ГоловнаЕкономікаБізнес

Термінал F аеропорту "Бориспіль" відновить роботу через місяць

З 31 березня туди перебазується флот SkyUp Airlines.

Термінал F аеропорту "Бориспіль" відновить роботу через місяць

Термінал F міжнародного аеропорту "Бориспіль", законсервований 2013 року, відновить роботу через місяць.

З 31 березня там буде базуватися флот українського лоукостера SkyUp Airlines. Раніше літаки авіакомпанії розміщувалися на території міжнародного аеропорту "Київ" ім. Сікорського.

"Аеропорт «Київ» працює з нашими важкими літаками на межі своїх можливостей і з погляду їх експлуатації, і з погляду експлуатаційних характеристик злітної смуги. Тому нами було прийнято рішення про розміщення літаків SkyUp Airlines на території аеропорту «Бориспіль» у терміналі F, який після ремонту і деяких змін буде відкрито наприкінці березня", - повідомила прес-служба авіакомпанії.

Перенесення рейсів у новий аеропорт відбуватиметься поступово.

Станом на січень 2019 флот SkyUp налічує чотири літаки типу Boeing 737-800 NG на 189 місць і один Boeing 737-700 NG на 149 місць.

Термінал F у "Борисполі" ввели в експлуатацію 2010 року. Його пропускна спроможність - 900 пасажирів на годину на виліт і приліт. Вартість будівлі склала близько 400 млн грн. Рішення про будівництво терміналу  ухвалили 2008 року після того, як стало зрозуміло, що термінали A і B не справляються зі зростанням пасажиропотоку.

У 2012 році напередодні футбольного чемпіонату Європи в "Борисполі" відкрили термінал D, у який поступово перевели всі регулярні авіарейси. Наприкінці 2013 року аеропорт вивів чартерні рейси авіакомпаній МАУ і "Авіалінії Харкова" з терміналу F і закрив його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram