ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна входить до десятки країн за зростанням ринку електрокарів, - Омелян

З метою стимулювання ринку під час імпорту цих автомобілів скасували ПДВ.

Україна входить до десятки країн за зростанням ринку електрокарів, - Омелян
Фото: EPA/UPG

Україна входить до десятки країн за збільшенням кількості покупок електрокарів, що добре впливає на екологію великих міст країни, зокрема Києва.

Про це міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив в інтерв'ю на телеканалі "Прямий".

"Насправді Україна серед топ-10 країн світу зі зростання ринку електрокарів. І це дуже хороший показник. Як Міністерство інфраструктури ми всіляко підтримуємо цей тренд, щоб люди користувалися дешевим і екологічним транспортом. Ми бачимо, що кількість власників електрокарів в Україні зростає. І це нас дуже тішить, що люди самі готові на це піти, на цей крок. І з метою стимулювання цього ринку ми скасували ПДВ під час імпорту цих автомобілів, що здешевило їх вартість", - сказав міністр.

Омелян сподівається, що наступного року буде налагоджено виробництво такої техніки в Україні.

"У нас є прекрасна інженерна школа, у нас є люди, які вміють працювати на автовиробництвах. Тепер нам дуже важливо, щоб Україна була не просто місцем, куди імпортують усе старе, а місцем, де виробляють усе нове і експортують. І я впевнений, що це можна зробити", - зазначив міністр.

Нагадаємо, в травні 2018 року Кабінет Міністрів затвердив Національну транспортну стратегію на період до 2030 року Drive Ukraine 2030. Цей документ передбачає, що до 2030 року частка електрокарів у продажу автомобілів в Україні повинна перевищувати 50%. Окрім того, в країні повинні з'явитися два заводи з виробництва електрокарів.

Також, за задумом Міністерства інфраструктури, п'ять з 11 глобальних гілок надшвидкісного наземного транспорту ("гіперлуп") пройдуть через територію України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram