ГоловнаЕкономікаДержава

Ощадбанк відкрив реєстрацію для отримання субсидій готівкою

Одержувачі субсидій, які не є пенсіонерами, повинні зареєструватися на сайті або в контакт-центрі банку.

Ощадбанк відкрив реєстрацію для отримання субсидій готівкою
Фото: hyser.com.ua

Для отримання субсидій у грошовій формі особам, які не є пенсіонерами, необхідно пройти реєстрацію на сайті або в контакт-центрі Ощадбанку. Про це повідомляє прес-служба банку.

Реєстрація дасть субсидіанту можливість самостійно вибрати найближче відділення, час і дату для отримання субсидії. Грошовий переказ можна буде отримати з 12 числа кожного місяця через систему "Швидка копійка" Ощадбанку або на поточні рахунки, відкриті в Ощадбанку. Для отримання потрібні паспорт та ідентифікаційний код.

Якщо субсидіант, який не є пенсіонером, уже має поточний рахунок в Ощадбанку, то субсидія автоматично буде зарахована саме на цей рахунок.

Якщо субсидіант не має поточного рахунку в Ощадбанку, Міністерство соціальної політики відправить адресне повідомлення про суму призначеної субсидії та механізм її виплати через Ощадбанк.

Субсидіантам-пенсіонерам не потрібно додатково реєструватися для отримання субсидії - вони отримають субсидію одночасно з пенсією через Укрпошту або на свій банківський пенсійний рахунок (в Ощадбанку або іншому банку, в якому вони зазвичай отримують пенсію).

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України схвалив старт виплати субсидій готівкою з березня 2019 року. За даними Міністерства соціальної політики України, субсидії в грошовій формі в березні 2019 року зможуть отримати близько 4 млн домогосподарств, яким субсидія призначена на поточний опалювальний період. В середньому виплати складуть близько 1,5 тис. грн. Аналогічні виплати будуть у квітні (за березень) і травні (за квітень) 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram