ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укравтодор" підписав контракт на ремонт моста через Хаджибейський лиман

Роботи оцінюють у 384 млн гривень.

Служба автомобільних доріг в Одеській області 15 лютого підписала контракт на капітальний ремонт мосту через Хаджибейський лиман. Роботи за 384 млн гривень виконає ТОВ "Маст-Буд", повідомила прес-служба автодору.

Міст через лиман розташований на 445 кілометрі автодороги М-05 Київ-Одеса.

Фото: od.ukravtodor.gov.ua

Нинішній мостовий перехід був побудований в 1993-1997 роках. Загальна довжина моста становить 530 метрів. У 2007 році проводився перший капітальний ремонт моста. Проектом було передбачено розширити міст через Хаджибейський лиман під 3-смуговий автомобільний рух в кожному напрямку. Але через відсутність фінансування роботи припинили.

При цьому конструкції деформаційних швів і водовід з моста не встановили, що надалі негативно вплинуло на стан об'єкта. До того ж через незавершені роботи рух по мосту здійснюється тільки двома смугами.

Фото: od.ukravtodor.gov.ua

У 2017 році був розроблений проект капітального ремонту моста через Хаджибейський лиман. Тендерні процедури на ремонтні роботи тривали протягом року. І тільки 15 лютого 2019 договір про роботи для капітального ремонту моста уклали.

Нагадаємо, що цей міст є частиною майбутньої автостради GO Highway (Гданськ - Одеса).

У 2017-2018 роках у рамках проекту GO Highway траса Львів - Умань була повністю відремонтована до Хмельницького і частково у Вінницькій і Черкаській областях. Цього року будуть завершені роботи в Хмельницькій, Вінницькій і Черкаській областях. Крім того, в рамках GO Highway заплановано ремонт моста через Хаджибейський лиман і в'їзд до Миколаєва з боку Одеси.

У 2020 році ремонт дороги мають завершити на всій довжині до Одеси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram