ГоловнаЕкономікаДержава

З приводу кредитів рефінансування НБУ ініціював позови на 37 млрд гривень щодо поручителів

Рішення суду у 26 справах уже набули чинності.

З приводу кредитів рефінансування НБУ ініціював позови на 37 млрд гривень щодо поручителів
Фото: Цензор

Національний банк ініціював судові позови до поручителів стосовно кредитів рефінансування на загальну суму 37 млрд гривень. Про це повідомила прес-служба НБУ.

Протягом 2014-2018 років Національний банк України ініціював 115 судових позовів з метою повернення неплатоспроможними банками заборгованості за кредитними договорами за рахунок активів майнових і фінансових поручителів. Загальна сума позовних вимог становить 37 млрд гривень.

Стосовно фінансових поручителів ініційовано 10 судових позовів на суму вимог близько 11 млрд гривень, майнових поручителів - 105 судових позовів на суму 26 млрд гривень.

У 45 справах ухвалено судові рішення, з яких 26 набули чинності і спрямовані на виконання, а у 19 справах очікується завершення термінів на їх оскарження боржниками для подальшого виконання.

На розгляді судів різних інстанцій сьогодні ще 70 справ, з яких 10 - це справи про стягнення заборгованості з фінансових поручителів, а 60 - справи про звернення стягнення на заставлене майно майнових поручителів.

Нагадаємо, 2018 року Національний банк отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 2,6 млрд гривень, що на півмільярда більше, ніж у 2017 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram