ГоловнаЕкономікаФінанси

Співробітника банку-банкрута затримано на хабарі $7 тисяч

Скандали навколо "Хрещатика" не вщухають.

Співробітника банку-банкрута затримано на хабарі $7 тисяч
Фото: facebook.com/LarysaSargan

Правоохоронні органи затримали начальника управління активами і майном ПАТ "КБ Хрещатик" і цивільну особу під час одержання хабара в розмірі $7 тис.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у фейсбуці.

Фото: facebook.com/LarysaSargan

Фото: facebook.com/LarysaSargan

За попередніми даними, вони підбурювали керівника підприємства до надання неправомірної вигоди ліквідатору "Хрещатика" за укладення договору оренди нежитлових приміщень.

Тривають слідчі і процесуальні дії.

Нагадаємо, що 5 квітня 2016 року Нацбанк України визнав банк "Хрещатик" неплатоспроможним і передав його ФГВФО. У червні того самого року Фонд почав ліквідацію банку.

Найбільшими співвласниками "Хрещатика" були Андрій Іванов (37,44%), Микола Солдатенко (24,24%) і Київська міська державна адміністрація (25%). Іванов є молодшим партнером Київської інвестиційної групи, Солдатенко - екс-співвласник "Запоріжсталі", міноритарний акціонер Індустріалбанку.

Комплексний аналіз неплатоспроможності (forensic audit) банку "Хрещатик", проведений у травні-листопаді 2017 року компанією "Актіо" на замовлення Фонду гарантування вкладів виявив, що в результаті операцій і дій менеджменту і власників фінустанова зазнала збитків на 2,5 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram