ГоловнаЕкономікаБізнес

Автоматична індексація тарифів на перевезення розкрутить маховик інфляції, - голова асоціації

"Укрзалізниця" повинна шукати внутрішні резерви, крім як підвищувати ціни, вважає експерт.

Автоматична індексація тарифів на перевезення розкрутить маховик інфляції, - голова асоціації
Александр Криворучко
Фото: 112.ua

Заплановане "Укрзалізницею" на поточний рік підвищення тарифів на вантажні перевезення більш ніж на 14% завдасть шкоди економіці України і вдарить по самій "Укрзалізниці" (УЗ). Про це повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна" голова асоціації власників вагонів Олександр Криворучко.

При цьому, як повідомляли раніше, УЗ планує застосовувати автоматичну індексацію тарифів, що, за словами Криворучка, викликає найбільш жорстку реакцію ринку.

"Це продиктовано, по-перше, тим, що гроші в бізнесу за рахунок підвищення тарифів будуть відбиратися, і якщо застосовувати автоматичну індексацію, то бізнес виключається з дискусії. Що, напевно, неправильно. Другий момент: індексація автоматично розкручує маховик інфляції, що позначиться на кожному з нас теж негативно", - заявив Криворучко.

Також, за словами експерта, якщо "Укрзалізниця" кожен раз, коли їй буде не вистачати грошей, буде просто підвищувати ціну на свої послуги - це деструктивно позначиться на її власній ефективності.

"Тобто "Укрзалізниця", як будь-яка велика корпорація, повинна шукати внутрішні резерви, повинна мати кілька джерел покриття власного дефіциту коштів крім як просто підвищувати ціни", - заявив Криворучко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram