ГоловнаЕкономікаБізнес

ЄІБ може виділити гроші на реконструкцію траси Київ-Одеса

М-05 є частиною коридору Е95 з Фінляндії до Греції.

ЄІБ може виділити гроші на реконструкцію траси Київ-Одеса
Фото: Владислав Мусиенко

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) готовий розглянути виділення коштів на реконструкцію траси Київ-Одеса.

Про це йдеться в матеріалі "Німецької хвилі".

ЄІБ заявив про готовність розглянути нове значне фінансування транспортних проектів, включених в інвестиційний план дій з розширення Транс'європейської транспортної мережі (TEN-T) Євросоюзу.

Автодорога державного значення М-05 Київ - Одеса є частиною міжнародного транспортного європейського коридору Е95 Гельсінкі - Київ - Одеса - Димитровград - Александруполіс. Це єдиний в Україні коридор категорії 1-Б (не менш ніж дві смуги в кожен бік) по всій довжині дороги.

В ЄІБ зазначають, що проводять докладну оцінку проектів перед прийняттям рішення про фінансування. Зокрема, вони повинні відповідати стандартам захисту довкілля і закупівель. Банк також звертає увагу і на те, наскільки проект відповідає стратегіям і самих країн, і Єврокомісії. В цьому аспекті включення проекту в план хоч і не гарантує його фінансування, але сприяє цьому, кажуть у ЄІБ.

Нагадаємо, у 2018 році міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що "Укравтодор" веде переговори з ЄБРР і ЄІБ про надання кредиту для проведення капітального ремонту М-05 на ділянці дороги Біла Церква - Умань (87-206 км) завдовжки 118,6 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram