ГоловнаЕкономікаБізнес

Сонячні панелі First Solar на 19,9% прибутковіші від кремнієвих аналогів (польові випробування)

З огляду на наявний асортимент продукції на ринку, визначитися з потрібним типом панелей буває надзвичайно складно. Відрізняються вони технологіями виготовлення і матеріалами, з яких їх виробляють.

Донедавна найвигіднішим варіантом для сонячної електростанції вважали встановлення кремнієвих монокристалічних панелей.

Але наука не стоїть на місці і останні моделі тонкоплівкових сонячних батарей на основі телуриду кадмію компанії First Solar показують результати, зіставні з ККД монокристалічних конкурентів.

До того ж тонкоплівкові батареї First Solar мають свої додаткові переваги:

  • Тонкоплівковим панелям для роботи достатньо розсіяного сонячного світла, тому річний обсяг отриманої кількості електроенергії з їх допомогою більший на 10-15%, ніж у звичайних кристалічних сонячних батарей. Також тонкоплівкова технологія переграє полікристали в регіонах з похмурим кліматом, приріст вироблення спостерігається і в сонячну погоду, тому що генерація відбувається і від відбитого світла;
  • Знижена потреба в точній спрямованості до сонця в разі дахового чи фасадного встановлення;
  • Втрати у виробленні електроенергії мінімальні в разі затінення панелі (повного чи часткового);
  • Відсутність рами навколо батареї (легке зісковзування снігу та криги на землю).
  • Не потрібне чищення. Навіть візуально товстий шар забруднень не здатен знизити ККД.
  • Градостійкість (панель витримує удар крижаною кулею Ф 63 мм зі швидкістю 88 км/год).
  • Низький температурний коефіцієнт.
  • Мінімальний показник деградації (0,3-0,5% на рік)
  • Гарантійні зобов'язання. Компанія дає офіційну гарантію 10 років на брак продукції і 25 років гарантії виробітку панелі.
  • Компанія First Solar зобов'язується безкоштовно утилізувати і переробити сонячні елементи по закінченню термінів експлуатації.

Компанія Green Tech Trade - ексклюзивний представник First Solar в Україні. Ми стали першими на території колишніх республік СРСР, хто почав використовувати тонкоплівкові сонячні панелі компанії First Solar із застосуванням напівпровідника телурид кадмію (TeCa). Моніторинг роботи сонячної електростанції потужністю 1,8 мегават у селі Могутнє Кіровоградської області дозволяє з упевненістю стверджувати, що продукція First Solar продуктивніша і вигідніша, ніж китайські кремнієві аналоги, на 19,93%. Кожен охочий може порівняти статистику (оновлюється в онлайн-режимі на сайті) роботи станції з потужностями аналогічних об'єктів з кремнієвими панелями чи замовити екскурсію на СЕС "Могутнє".

Контакти компанії:

+38 (044) 23-88-445

www.greentechtrade.com.ua

[email protected]

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram