ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрлендфармінг" і агрохолдинг "Авангард" домовилися про реструктуризацію 4,4 млрд грн перед державним "Ощадбанком"

Процес переговорів тривав більш ніж рік.

"Укрлендфармінг" і агрохолдинг "Авангард" домовилися про реструктуризацію 4,4 млрд грн перед державним "Ощадбанком"
Фото: latifundist.com

Група компаній “Укрлендфармінг” із підконтрольним їм агрохолдингом “Авангард” підписала угоду про реструктуризацію своїх зобов’язань перед державним “Ощадбанком” на суму 4,4 млрд грн.

Процес переговорів тривав більш ніж рік і був реалізований із використанням  Закону України про фінансову реструктуризацію. Так, згідно з законом, для проведення огляду фінансово-господарської діяльності, стану заставного майна та майнового поручителя, прогнозу основних операційних та фінансових показників було залучено авторитетного незалежного експерта - міжнародну аудиторську компанію Ernst&Young, пише УНІАН.

Угоду про реструктуризацію було підписано 4 лютого 2019 року. Олег Бахматюк, власник і головний виконавчий директор групи компаній "Укрлендфармінг" назвав досягнення домовленостей з державним "Ощадбанком" позитивною подією і для "Укрлендфармінг" і "Авангарду", так і для країни загалом.

"Сьогодні компанія, незважаючи на виклики, пов'язані з втратою активів на сході країни і в Криму, змогла стабілізувати діяльність. Щоб розвиватися далі, нам необхідно отримати часовий проміжок для погашення старих кредитів. Рішення "Ощадбанку" - це підтримка реального сектора економіки, адже зараз у нашій компанії працює 30 тисяч співробітників, ми платимо мільярди гривень податків і виробляємо близько 1% ВВП України. Ми вдячні команді банку за професійну роботу. Досягнення домовленостей про реструктуризацію такого великого холдингу, як "Укрлендфармінг", з державним великим банком - це також сигнал для міжнародних інвесторів. Сигнал, що стало можливо вести в Україні бізнес, навіть незважаючи на макроекономічні показники в економіці та політичну ситуацію, яка склалася після 2014 року", - заявив Бахматюк.

Група компаній "Укрлендфармінг" - найбільший український агрохолдинг за обсягом земельного банку і кількістю створених робочих місць. Виробляє зерно, м'ясо і молоко, а агрохолдинг “Авангард” є найбільшим виробником яєць і яєчних продуктів не тільки в Україні, але й у Європі. В "Укрлендфармінг" працює близько 30 тисяч осіб, "Авангард" відзначений у рейтингах найкращих роботодавців країни за версією медіа "Власть денег", "Фокус" і "БІЗНЕС".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram