ГоловнаЕкономікаДержава

Фінрозвідка України та Австрії посилять співпрацю

Підписано меморандум про обмін інформацією з приводу сумнівних операцій.

Фінрозвідка України та Австрії посилять співпрацю
Фото: lebed.com

Підрозділи фінрозвідки України та Австрії мають намір посилити співпрацю.

Про це повідомила прес-служба Держфінмоніторингу з посиланням на меморандум, підписаний головою відомства Ігорем Черкаським з директором австрійської фінрозвідки Йоханесом Пехамом.

Держфінмоніторинг і Підрозділ фінансової розвідки Австрії закріпили загальний інтерес до сприяння переслідування осіб, підозрюваних у відмиванні грошей, отриманих злочинним шляхом, фінансування тероризму або розповсюдження зброї масового знищення.

Підписаним документом закріплюються процедури обміну інформацією про сумнівні фінансові операції, її захист, поширення і передачу відповідним компетентним органам.

"Підписання меморандуму про співпрацю з ПФР Республіки Австрія є наочним прикладом поглиблення співпраці Держфінмоніторингу з європейськими партнерами. Підписання Україною меморандумів про співпрацю сприяє зміцненню глобальних зусиль, що вживаються міжнародним співтовариством у сфері протидії відмиванню коштів, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення", - заявив Черкаський.

На сьогодні в Держфінмоніторингу підписані 77 міжнародних угод з іноземними фінрозвідками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram