ГоловнаЕкономікаДержава

Київрада розірвала договір оренди земділянок під "Патріотикою на озерах"

Київська міська рада 31 березня проголосувала за розірвання договору оренди землі з ТОВ "Контактбудсервіс", яке виступає замовником будівництва житлового масиву "Патріотики на озерах" на Осокорках.

Прес-служба фракції "Київська команда" повідомила, що депутати вивели з-під оренди ще чотири земельні ділянки, до яких забудова поки що не дійшла.

Фото: facebook.com/komanda.kyiv.ua

Підставою для розірвання договору вказано наявність заборгованості в розмірі 65 млн гривень за оренду землі. Крім того, забудовник порушив терміни освоєння земельної ділянки - будівництво там мало розпочатися ще в 2008 році.

Мер Києва Віталій Кличко напередодні зробив заяву, розкритикувавши "Контактбудсервіс".

Він нагадав, що на початку грудня минулого року депутати Київради підтримали в першому читанні рішення про розірвання договору оренди. "Контактбудсервісу" дали час до другого читання оплатити борги місту, припинити судитися з містом з приводу зменшення орендної плати та домовитися з місцевими жителями щодо забезпечення необхідної інфраструктури і зелених зон у районі забудови.

"Забудовник після цього представив на Містобудівній раді - фахівцям, громадськості, активістам - проект забудови. До нього були зауваження, які «Контактбудсервіс» повинен врахувати до наступного засідання Містобудівної ради. Але замість цього вчора [29 січня] забудовник оприлюднив заяву, що продовжить будівництво! І на будмайданчику на Осокорках уже навіть з'являється техніка. Хочу підкреслити: якщо хтось думає, що поки мер лікується, можна «під шумок» провернути непорядні справи в столиці, то це не так", - наголосив мер.

На території між озерами Тягле і Небреж у мікрорайоні Осокорки-Центральні (південний схід Києва) планується будівництво величезного ЖК "Патріотики на озерах". До його складу повинні увійти сорок три 26-27-поверхових будинки. Девелопер проекту - банк "Аркада". Замовником виступає компанія "Контактбудсервіс", в оренді якої ділянки під забудову. Вони були передані їй у 2005 році під будівництво житлового масиву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram