ГоловнаЕкономікаДержава

Академія наук України визнала перспективність гіперлупа

Учені впевнені в здатності України реалізувати проект Hype.ua.

Академія наук України визнала перспективність гіперлупа
Тестовая труба Hyperloop в Нидерландах
Фото: EPA/UPG

Національна академія наук визнала перспективність впровадження технології Hyperloop в Україні.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

"Учені переконані: виробничі потужності, інвестиційні можливості та управлінські переваги дозволять успішно розвивати проект Hype.ua. За їхніми оцінками, Hyperloop може не тільки стати новим самостійним видом транспорту, а й спонукати розвиток супутніх галузей", - зазначає міністерство.

Таку заяву НАНУ зробила 25 січня під час презентації науково-технологічного дослідження з впровадження технології гіперлуп в Україні "Перспективи розвитку транспорту п'ятого покоління в Україні".

Наступним кроком для запуску гіперлупа повинна стати реалізація проекту на базі Центру транспортних інновацій Transport Tech Hub. Основна мета центру - об'єднати всі технології, які кожен партнер проекту може привнести для отримання найбільш ефективних рішень у галузі транспорту.

На зустріч 25 січня були присутні партнери, які визначили свою готовність брати участь у розвитку гіперлупа, в тому числі Агентство розвитку Дніпра, Платформа розвитку інновацій, інноваційний парк UNIT.City, "Південмаш", Український інститут майбутнього, "Хемфрі Інжиніринг", Каховський завод електрозварювального устаткування, "Укроборонпром".

Нагадаємо, в травні 2018 року Кабінет Міністрів схвалив Національну транспортну стратегію Drive Ukraine 2030. Вона передбачає світове лідерство України в розвитку гіперлупа.

У червні Міністерство інфраструктури України підписало меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з американською компанією Нyperloop Transportation Technologies, яка однією з перших виявила цікавість до гіперлупа як нового транспорту. У неї вже є договори на проектування та будівництво ліній з такими країнами, як Франція, Словаччина, Австрія, Угорщина, ОАЕ, повідомляють на сайті українського міністерства. Нyperloop Transportation Technologies не пов'язана з Ілоном Маском.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram