ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман запросив норвезьких інвесторів видобувати нафту і газ в Україні

Йдеться про участь в аукціонах з продажу спецдозволів на користування надрами.

Гройсман запросив норвезьких інвесторів видобувати нафту і газ в Україні
Премьер-министр Украины Владимир Гройсман
Фото: EPA/UPG

Голова українського уряду Володимир Гройсман під час зустрічі з прем'єр-міністром Норвегії Ерною Солберг обговорив посилення присутності норвезького бізнесу в Україні. Про ключові теми переговорів Гройсман написав у своєму акаунті у Твіттері.

Прем'єр-міністр повідомив, що запросив норвезьких інвесторів узяти участь в аукціонах з продажу спецдозволів на користування нафтогазоносними надрами.

"Окрема тема - посилення інвестиційної співпраці України і Норвегії. Сфери взаємного інтересу - відновлювальна енергетика, агровиробництво, IT, захист довкілля", - написав Гройсман.

Візит Гройсмана в Норвегію покликаний сприяти зміцненню українсько-норвезького співробітництва в політичній, торговельно-економічній, інвестиційній та інших сферах, налагодженню прямих контактів між представниками ділових кіл двох країн. Однією з центральних подій візиту стане Українсько-норвезький бізнес-форум.

Нагадаємо, в середині січня Кабінет Міністрів України відмовився продовжувати контракти з правлінням НАК "Нафтогаз України" зі збереженням нинішнього рівня зарплат чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram