ГоловнаЕкономікаБізнес

Іноземні компанії інвестують 350 млн євро в будівництво вітрового парку в Україні

На український ринок заходить новий стратегічний інвестор Total Eren.

Іноземні компанії інвестують 350 млн євро в будівництво вітрового парку в Україні
Заседание Национального инвестиционного совета в Давосе
Фото: пресс-служба Порошенко

Дочірнє підприємство французької компанії Total - Total Eren - разом із норвезькою компанією NBT інвестують у будівництво вітрового парку в Україні.

Про це повідомила голова офісу Національної інвестиційної ради Юлія Ковалів.

"Total-Eren, дочірня компанія французького енергетичного гіганта Total, виходить на український ринок і разом із норвезькою NBT упродовж наступних 18 місяців інвестує в будівництво вітрового парку на 250 MW, інвестуючи в проект більш ніж 350 млн євро", - написала вона в фейсбуці.

За її словами, відповідні угоди підписані в Давосі на засіданні Національної інвестиційної ради.

У повідомленні офісу Національної інвестиційної ради України йдеться, що під час засідання ради норвезька компанія NBT і її еквіті партнер - французька компанія Total Eren, підписали рамкову угоду про залучення фінансування проекту "Сиваш" (Херсонська область) на суму €260 млн. Угода передбачає залучення кредитних коштів (понад 70% загальної вартості проекту) і власні інвестиції, зокрема з боку самого NBT і Total Eren.

"Підписанням угоди в Давосі NBT забезпечили в повному обсязі фінансовий фонд проекту "Сиваш", про будівництво якого оголосили у вересні 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Раніше президент Петро Порошенко повідомив, що в Україну заходить новий стратегічний інвестор Total Eren. У Давосі відбулося підписання інвестиційної угоди щодо будівництва вітрової електростанції, яка стане однією з найбільших в Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram