ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україну заходить новий стратегічний інвестор Total Eren, - Порошенко

Інвестиційна угода підписана в Давосі.

В Україну заходить новий стратегічний інвестор Total Eren, - Порошенко
Фото: пресс-служба президента

В Українському домі в Давосі перед засіданням Національного інвестиційної ради відбулося підписання інвестиційної угоди про будівництво вітрової електростанції, яка стане однією з найбільших в Європі.

Про це повідомив президент Петро Порошенко.

"Сьогодні ми підписали масштабну інвестиційну угоду про будівництво вітрової електростанції, яка стане однією з найбільших в Європі! В Україну заходить новий стратегічний інвестор Total Eren", - написав Петро Порошенко у фейсбуці.

Глава держави наголосив, що інвестори довіряють Україні та українському бізнес-середовищу.

"Особливо важливо, що вони приходять в таку сферу, як відновлювана енергетика... Коли за одним столом сидять компанії, які мають загальну капіталізацію в 1 трильйон доларів, і частину цих коштів вони надсилають в Україну, то це найкраща характеристика змін, які відбулися в державі", - наголосив президент.

Під час підписання цієї інвестиційної угоди був присутній президент Європейського банку реконструкції та розвитку Сума Чакрабарті.

Угода підписана між норвезькою компанією NBT, французькою Total Eren і ЄБРР за проектом вітрової енергетики "Сиваш".

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко провів зустріч у Давосі з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду. Крістін Лагард похвалила Порошенка за реформи.

Пізніше президент України провів зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram