ГоловнаЕкономікаБізнес

У Києві ввели облік поїздок пільговиків за Карткою киянина

Столична влада вивчає пасажиропотік у громадському транспорті.

У Києві ввели облік поїздок пільговиків за Карткою киянина
Валидатор в общественном транспорте Киева
Фото: Александр Рудоманов

У громадському транспорті Києва почали підраховувати поїздки пільговиків за допомогою Картки киянина.

Про це повідомила прес-служба столичної міськадміністрації.

Для реєстрації проїзду необхідно піднести картку до валідатора в наземному транспорті - на екрані висвітиться напис "Картка дійсна". Щоб пройти через турнікет у метрополітені, необхідно піднести картку до зчитувального поля і дочекатися напису "Прохід дозволено".

Під час валідації Картки киянина гроші не зчитуються, відбувається тільки запис у системі для обліку пасажиропотоку та компенсації витрат на перевезення автотранспортним підприємствам.

"Оскільки бюджет Києва передбачає кошти на відшкодування такої пільги, ми переходимо до точного обліку пасажирів, які користуються таким правом. Картка киянина сьогодні дає можливість фактично зафіксувати, скільки пасажирів скористалися пільгою на проїзд. Тільки точний облік дасть нам можливість цільового використання цих коштів, передбачених у бюджеті Києва", - заявила перша заступниця директора Департаменту соціальної політики КМДА Світлана Устименко.

Картку киянина пільговики можуть отримати у відділеннях Ощадбанку. Для цього потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код і документ, що підтверджує статус пільговика. Протягом 4-7 днів картку оформляють і видають пільговику безкоштовно.

Станом на початок 2019 року емітовано 781 тисячу карток киянина, з яких 680 тисяч - для пільговиків.

Нагадаємо, що з 2017 року пенсіонери можуть безкоштовно їздити в київському метрополітені виключно в разі використання Картки киянина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram