ГоловнаЕкономікаБізнес

У "Нафтогазі" прокоментували скасування арешту активів "Газпрому"

Швейцарський суд підтвердив дійсність рішення арбітражу.

У "Нафтогазі" прокоментували скасування арешту активів "Газпрому"
Фото: vesti-ukr.com

Вищий суд швейцарського кантону Цуг скасував арешт активів російської компанії "Газпром" у зв'язку з їх відсутністю в Швейцарії.

Про це повідомляє прес-служба Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

"Наскільки нам відомо, зареєстровані в Швейцарії компанії Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG запевнили судових виконавців, що вони не можуть виконати рішення суду про замороження (арешт) акцій, що належать "Газпрому", оскільки акції випущені в документальній формі, і у них таких акцій немає. Тобто, цих активів "Газпрому", за даними цих компаній, в Швейцарії немає, принаймні їх наразі не вдалося знайти там. Тому своє рішення про замороження активів "Газпрому", оскільки вони не знайшлися в Швейцарії, суд у Швейцарії скасував", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відносно випадково частина цих акцій була знайдена у Великобританії, і дочірня компанія "Газпрому" змушена була зобов'язатися перед судом в Лондоні нічого з цими акціями не робити до подальшого рішення суду.

"Після цих подій з акціями Північних Потоків, випущених у документальній формі, що не зрозуміло де розташовані і кому вони належать, можна повірити в теорії, що їх роздали друзям Путіна", зокрема в Європі, і тому окремі політики в Європі так відчайдушно захищають Північний Потік 2", - зазначають у "Нафтогазі".

Наголошується, що своїм рішенням швейцарський суд підтвердив дійсність рішення арбітражу та можливість примусового виконання цього рішення в Швейцарії, "потрібно тільки знайти активи для стягнення".

"Тому ми продовжуємо шукати активи "Газпрому" в цій країні", - резюмували в "Нафтогазі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram