ГоловнаЕкономікаДержава

"Укравтодор" пообіцяв у 2019 році добудувати GO Highway до Умані

Дорога від Львова до Одеси в перспективі стане чотирисмуговою.

"Укравтодор" пообіцяв у 2019 році добудувати GO Highway до Умані
Фото: надане Олексієм Матюшенком

"Укравтодор" планує протягом 2019 року відремонтувати 109 кілометрів майбутньої автостради GO Highway (Ґданськ - Одеса), що забезпечить якісне покриття на ділянці від Львова до Умані. На це з бюджету виділено 4 млрд гривень.

Про це повідомила прес-служба "Укравтодору".

У 2017-2018 роках в рамках проекту GO Highway траса Львів - Умань була повністю відремонтована до Хмельницького і частково у Вінницькій і Черкаській областях. Цього року будуть завершені роботи у Хмельницькій, Вінницькій і Черкаській областях. Крім того, в рамках GO Highway заплановано ремонт моста через Хаджибейський лиман і в'їзду до Миколаєва з боку Одеси.

2020 року ремонт дороги повинні завершити на всій ділянці до Одеси.

Крім того, з 2020 року за наявності фінансування може розпочатися другий етап проекту GO Highway: розширення ділянки дороги М-09 Львів-Тернопіль до чотирьох смуг; будівництво об'їздів всіх населених пунктів на цій ділянці, включаючи північні об'їзди Львова і Тернополя; з'єднання дороги М-09 з М-06 Київ - Чоп біля Золочева. У перспективі вся траса GO Highway повинна стати чотирисмуговою. Того ж 2020 року може розпочатися будівництво першої концесійної дороги Краковець - Львів.

Для повної реконструкції коридору може знадобитися від трьох до п'яти років.

Нагадаємо, що проект GO Highway повинен з'єднати якісною дорогою польські порти на Балтійському морі з українськими на Чорному морі. В межах України транспортний коридор пройде по маршруту Львів - Тернопіль - Хмельницький - Вінниця - Умань - Одеса - Миколаїв - Херсон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram