ГоловнаЕкономікаБізнес

Українці розмитнили 31 тисячу "євроблях"

Найбільше транспортних засобів оформлено в Києві.

Українці розмитнили 31 тисячу "євроблях"
Фото: Макс Требухов

Кількість оформлених українцями автомобілів на іноземній реєстрації перевищила 31 тисячу. При цьому громадяни, які провели митне оформлення "евроблях", сплатили до бюджету близько 2 млрд гривень, інформує прес-служба ДФС.

В середньому з 25 листопада 2018 по 15 січня 2019 року (включно) до Пенсійного фонду щодня перераховується понад 38 млн гривень за оформлення автомобілів з "єврономерами", повідомили у фіскальній службі.

Найбільше транспортних засобів оформлено в Києві - майже 5,5 тис. Упродовж минулої доби, 15 січня, було оформлено 1,8 тис. євроблях.

У ДФС відзначили, що із загальної кількості розмитнених автомобілів 26 тис. - це ті, які перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу України. За них власники добровільно сплатили 221,6 млн гривень (8,5 тис. за кожен автомобіль). Це звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією, терміни і умови ввезення якого не дотримано.

Нагадаємо, що 8 листопада у Верховній Раді було прийнято два закони, що стосуються "євроблях".

Перший вводить нову формулу акцизного податку, який буде розраховуватися як множення базової ставки (від 50 до 150 євро залежно від типу і об'єму двигуна) на коефіцієнт двигуна (обсяг/1000) і коефіцієнт віку (кількість повних календарних років).

Другий підвищує розміри штрафів за порушення термінів перебування "евроблях" в Україні.

Передбачено перехідний період 180 днів для громадян, які ввезли автомобіль з 1 січня 2015 року до набрання чинності закону. Протягом цього часу громадяни мають можливість оформити свої транспортні засоби зі знижкою в 50%. "Середній чек" за першу тисячу розмитнених "євроблях" склав 65,8 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram