ГоловнаЕкономікаДержава

За місяць на Волинській митниці розмитнили "євроблях" на 110 млн гривень

З 25 листопада на митниці оформили майже 1700 автомобілів.

За місяць на Волинській митниці розмитнили "євроблях" на 110 млн гривень
Фото: Макс Требухов

За місяць після набуття чинності нового закону про автомобілі на іноземній реєстрації на Волинській митниці було оформлено 1694 автомобілі.

Про це інформує прес-служба фіскальної служби в області.

"За місяць з 25 листопада, після внесення змін до податкового і митного законодавства про випуск у вільний обіг вживаних легкових автомобілів з іноземною реєстрацією, в зоні діяльності Волинської митниці ДФС згідно з деклараціями громадян, які раніше користувалися автомобілями в митних режимах "транзит" або "тимчасове ввезення", оформили 1694 автомобілі", - йдеться в повідомленні.

Збір від митного оформлення автомобілів становив понад 110,5 млн гривень.

Зазначають, що 937 автомобілів були оформлені без виїзду за кордон, на внутрішньому митному посту "Луцьк". Решту оформляли на митному посту "Ковель".

Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада прийняла закон, який передбачає істотне підвищення штрафів за незаконне використання автомобіля на іноземній реєстрації.

Того самого дня прийняли закон з новою формулою акцизного податку для розмитнення "євроблях", який буде розраховуватися як множення базової ставки на коефіцієнт двигуна (обсяг /1000) і коефіцієнт віку (кількість повних календарних років). Базова ставка становитиме 50 євро для машин з бензиновим двигуном і 75 євро для дизельним. Для великолітражних автомобілів - 100 євро і 150 євро відповідно.

25 листопада закони №2611-VIII і №2612-VIII про зниження акцизу на легкові автомобілі, а також про посилення контролю за переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації набули чинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram