ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія розорила рахунки липецької фабрики "Рошен"

"Податкові органи стали вживати заходів, які можна порівняти з відвертим грабунком".

Росія розорила рахунки липецької фабрики "Рошен"
Фото: dt.ua

Російські податкові органи домоглися скасування забезпечувальних заходів, які не дозволяли вчиняти будь-які дії з майном заарештованої Липецької кондитерської фабрики "Рошен" до розгляду справ у судах по суті.

У результаті всі гроші, що були на рахунках фабрики, призначені для заробітної плати персоналу, котрий залишився, було знято в рахунок сплати податків, пені та штрафів, ідеться на сайті "Рошена".

"Фактично, ще до ухвалення арбітражними судами рішень по суті, податкові органи, користуючись нічим не обгрунтованими судовими актами про скасування забезпечувальних заходів, почали вживати заходів, які можна порівняти лише з відвертим грабунком", - ідеться в заяві.

Нагадаємо, з квітня 2015 року майно Липецької фабрики Roshen є під арештом через податкові претензії. У зв'язку з цим інвестгрупа ICU, яка має мандат на продаж російських активів Roshen, не може знайти покупця. У січні 2016 року гендиректор і міноритарний акціонер "Рошен" В'ячеслав Москалевський заявив, що підприємство виставлено на продаж. У січні 2017 року роботу фабрики було зупинено, а в липні того самого року обладнання Липецької фабрики законсервували.

"Рошен" належить президенту Петру Порошенку та перебуває в управлінні "сліпого трасту".

Трастову угоду між компанією Порошенка Prime Asset Partners Limited і підрозділом банку Rothschild було підписано 14 січня 2016 року. У квітні того самого року частка Порошенка в ТОВ "Центрально-європейська кондитерська компанія" (яке володіє "Рошен") перейшла до трасту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram