ГоловнаЕкономікаДержава

Ірпінська міськрада зі скандалом оновила Генплан міста

Громадські активісти заявили про спробу легалізувати незаконні будівництва.

Ірпінська міськрада зі скандалом оновила Генеральний план міста.

Під час сесії 19 грудня за затвердження містобудівної документації оновлення Генерального плану міста Ірпінь проголосували 29 депутатів.

Фото: facebook.com/Serhiy.Hlinuanyj

Фото: facebook.com/Serhiy.Hlinuanyj

Противники генплану стверджують, що документ, якого не оприлюднювали, легалізує незаконну і хаотичну забудову і дозволяє нове будівництво в заплаві річки Ірпінь.

Журналістка Михайлина Скорик у блозі на опозиційному до місцевої влади сайті "Громада Приірпіння" пише, що документ не тільки не опублікували - щодо нього не провели громадських слухань і він не проходив обласну містобудівну раду.

Вона зазначила, що генплан Ірпеня від 2012 року передбачав будівництво 10 нових садочків і трьох нових шкіл до 2030 року, коли чисельність населення міста мала зрости до 55 тисяч. Але вже зараз у місті проживає до 100 тисяч осіб, а побудували тільки два садки і жодної школи.

Новий генплан, заявила Скорик, гарантує особисто колишньому меру Ірпеня Володимирові Карплюку і його партнерам нові майданчики під висотки.

Володимир Карплюк
Фото: Антикор
Володимир Карплюк

У той самий час прокарплюківський сайт "Правда Ірпеня" стверджує, що мета нового генплану - порятунок зелених зон і створення нових парків і рекреаційних територій, відведення ділянок для будівництва нових шкіл і дитсадків, збереження приватного сектора, винесення багатоповерхової забудови за межі центральної частини.

Власник великого інтернет-провайдера "Бест" Олексій Зіневич - один з противників забудови, зі свого боку повідомив, що ухваленню генплану передував напад на його бізнес.

О 6:30, написав Зіневич у фейсбуці, "50 тітушок у масках" знесли паркан навколо його будинку, а о 9:00 невідомі порізали основні та резервні кабелі "Беста". У результаті Ірпінь і сусідні населені пункти залишилися без інтернету.

Будинок Зіневича
Фото: irpin.news
Будинок Зіневича

Фото: facebook.com/mikhailyna.skoryk

Нагадаємо, що Ірпінь - одне з найбільших передмість Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram