ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ ухвалив програму допомоги stand-by для України

Сума першого траншу складе 1,4 млрд доларів.

МВФ ухвалив програму допомоги stand-by для України
Президент Петр Порошенко с директором-распорядителем МВФ Кристин Лагард
Фото: EPA/UPG

Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила нову програму кредитування stand-by для України і вирішила виділити перший транш згідно з новою програмою, який перекажуть найближчим часом.

Про це повідомив Президент Петро Порошенко за підсумками засідання МВФ у Вашингтоні.

"Ще одна гарна новина - як і домовлялися з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила програму допомоги stand-by для України на 14 місяців на загальну суму 3,9 млрд доларів США. Схвалено і рішення про виділення в рамках цієї програми першого траншу на 1,4 млрд дол. США, який відбудеться вже найближчим часом", - написав глава держави у фейсбуці.

Він назвав рішення Фонду "ще одним важливим сигналом" про визнання безумовного прогресу України в макроекономічній стабілізації та доказом успіху в реформаторських зусиллях.

"Такі рішення провідних світових фінансових інститутів забезпечують сталість нашого впевненого руху і зміцнюють стійкість України на тлі складних внутрішніх і зовнішніх викликів", - зазначив Петро Порошенко.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року Україна і МВФ домовилися про нову кредитну програму stand-by на $3,9 млрд. Вона замінить програму розширеного фінансування (EFF), затверджену в березні 2015 року. Передумовами для укладення програми були підвищення цін на газ для населення й ухвалення бюджету на 2019-й.

Кабінет Міністрів підвищив тариф на газ з 1 листопада, а 23 листопада Верховна Рада прийняла держбюджет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram