ГоловнаЕкономікаФінанси

ЄБРР передбачив входження України в топ-5 найбільших партнерів

Портфель проектів банку може досягти 1,5-1,8 млрд євро.

ЄБРР передбачив входження України в топ-5 найбільших партнерів
Сума Чакрабарти и Владимир Гройсман
Фото: kmu.gov.ua

Україна може увійти до п'ятірки найбільших партнерів Європейського банку реконструкції та розвитку.

Про це повідомила прес-служба Кабміну за підсумками зустрічі прем'єра Володимира Гройсмана з президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті.

За словами Чакрабарті, 2018 рік став одним з найуспішніших у відносинах України та ЄБРР. "І ми впевнені, що Україна повинна увійти в топ-5 країн партнерів банку", - додав президент ЄБРР.

Своєю чергою Гройсман зазначив, що ЄБРР - не просто конкретна допомога для України, оскільки за участю експертів банку напрацьовані важливі рішення, які стали відправною точкою більшості реформ. "Мова йде про приватизацію, корпоратизацію державних компаній, створення конкурентного середовища, інвестиції в енергоефективність, підтримку банківського сектору та сприяння торгівлі", - сказав український прем'єр.

Портфель проектів ЄБРР вже через кілька років може досягти 1,5-1,8 млрд євро, спрогнозував Гройсман.

Сторони також зазначили, що для банку найбільше цікаві сфери енергетики, зокрема в контексті запуску Фонду енергоефективності, інфраструктура, розвиток реального сектору і концесійна діяльність.

Представники ЄБРР запропонували також реалізувати наступного року кілька пілотних проектів щодо концесії.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку своєї діяльності в країні в 1993 році банк взяв на себе сукупні зобов'язання з надання коштів на суму майже €12,1 млрд в рамках майже 400 проектів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram